Rólunk

Kedves Érdeklődő!

Engedje meg, hogy néhány személyes gondolattal köszöntsem Önt weboldalunkon.

Mindenkinek szüksége van jó szóra, odafigyelésre - ebben nincs különbség, látó és nem látó ember között, csak mindenkinek másképp, másban. Nekünk látássérülteknek néha egészen speciális módon. Ami közös mégis, hogy nem elég tétlenül várni a segítséget - mindenkinek tennie kell erejéhez, képességeihez, lehetőségeihez mérten a boldogulásért.

Hiszem, hogy munkánk által értékes, hasznos tagjai lehetünk (és vagyunk!) a közösségnek fogyatékosságunk ellenére is. Ennek szellemében végzi munkáját 2005-ben alakult egyesületünk, a Buda-környéki Látássérültek közhasznú Egyesülete - budaörsi központtal, közhasznú, nonprofit civil szervezetként, tagjaink és a minket körülvevő helyi közösség körében - mindezt komoly szakmai háttérrel és tapasztalattal.

Három alapellátási területhez tudunk kapcsolódni szolgáltatásainkkal: egészségügy, szociális ellátások és oktatás látássérültek, cégek, intézmények illetve masszázs iránt érdeklődők részére.

Fenti szolgáltatásainkat egy olyan, 30 (köztük 26 megváltozott munkaképességű) dolgozó számára munkát biztosító, innovatív foglalkoztatási modell segítségével valósítjuk meg, melynek alkalmazása során munkahelyeket teremtünk a látássérültek számára. 

Jövőképünk szerint a minket körülvevő világban a fogyatékosság az emberi lét jelentősége mögé szoruló tényezőként szerepel. E célért dolgozunk munkatársaimmal és ezt hirdetik tagjaink is.

Remélem, hogy weboldalunkon megtalál minden Önt érdeklő információt, és remélem, hogy megismerésünk után Önnél is az az érték fog hangsúlyt kapni, ami látókban és látássérültekben egyaránt közös: az E M B E R.

Nyikes Fatime, elnök